Tauoille mielekästä tekemistä

Työpäivän tauoilla on kiva hetki tehdä yhteistä palapeliä. PostNordilla innostuttiin palapeleistä.

Harri Parviainen laittoi aloitelaatikkoon toiveen, että PostNord hankkisi palapelejä taukotilaan. Yllätys oli, kun taukotilaan ilmestyi neljä palapeliä ennen kuin aloitelaatikkoa oli edes avattu.

– Meille ilmaantui neljä erilaista palapeliä, 500-palaisesta 1500-palaiseen asti, Harri kertoo.

PostNordin johto ehti yllättää henkilökunnan ja hankki tauoille puuhaa.

– Ensimmäisen kerran näin meidän respamme pöydällä palapelin. Se oli mukavaa siinä hetki luoda ajatus muualle.

Tauoille tarvitaan mielekästä tekemistä

Harri työskentelee PostNordin IT-osastolla. Työnantaja on pohjoismainen viestintä- ja logistiikkaratkaisujen toimittaja. Hän auttaa työntekijöitä tietoteknisten ongelmiensa kanssa ja ratkoo IT-ongelmia kolmen henkilön tiimissä.

– Työtehtäviini kuuluu kaikenlaiset IT-tehtävät, joita on tullut neljäntoista PostNord-vuoden aikana vastaan.

Varsinaisesti Harri ei osaa sanoa, minkälaisella kokoonpanolla palapelejä on kasailtu. Palapelit ovat olleet taukotilan pöydällä ja siinä on voinut kuka tahansa käydä tekemässä niitä kahvitauollaan.

– Varmasti psykedeelinen perhonen oli mieluisin, koska siitä oli eniten haastetta.

Perhosella Harri tarkoittaa Nova Puzzlen 1000 palan palapeliä. 

Palapelien kokoamisesta on kehittynyt yhteinen harrastus

– Mukavaa oli, kun jäätiin kerran tekemään töiden jälkeen palapeliä. Osa laittoi paloja paikalleen ja toiset etsivät halutun värisiä palasia. Vietettiin iltaa siinä samalla musiikkia kuunnellen ja keskustellen päivän ja viikkojen tapahtumista.

Harri kertoo, että työnantajan hankkimat palapelit on nyt kasattu.

– Porukka on ostanut jo omia palapelejä. Niitä tehdään kotonakin ja vaihdellaan, kun on saatu valmiiksi. Mukavampia ovat isot 1500 palan palapelit, kun niissä on eniten haastetta. 

Aina on harmillista, kun palapelistä puuttuu paloja. 

– Tuolta respan pelistä jäi puuttumaan yksi pala. Lainasin nyt heille yhden meillä jo tehdyn palapelin tekoon. Katsomme, että saadaanko kaikki palat pysymään siellä tallessa.

Tutustu Pienen Harrastepuodin sisältöihin

Pienen Harrastepuodin blogiin Emilia Eloranta julkaisee palapeliharrastajien haastatteluja, palapeliesittelyjä sekä vinkkejä ja ohjeita palapelien kokoamiseen ja harrastamiseen. 

Tutustu Pienen Harrastepuodin palapelivalikoimaan ja löydä innostavaa koottavaa lasten ensipeleistä isoihin palapeleihin. Palapelitarvikkeet-sivulla myös palapelialustat, lajittelijat, palapeliliimat ja palapelilaatikon kannen pidike, jonka avulla laatikon kansi pysyy pystyssä.

Kommentoi

Shopping Cart
Scroll to Top