Lasten palapelit(32)

Lasten palapelit -sivulta löytyy pienet palapelit, puiset ensipelit, helpot palapelit ja palapelit aina 300 palan palapeleihin asti. Lapsesta on kiva koota palapeliä vaikka aikuisten kanssa. Tutustu valikoimaan!

Aikuisten palapelit(245)

Tältä sivulta löydät koottavaa vähän vaativampaan makuun. Esimerkiksi maisemat ja taide innostavat monia. Tutustu valikoimaan ja löydä juuri sinulle sopivaa tekemistä.

Alle 500 palaa(25)

Alle 500 palaa palapeli ja 300 palan palapelit sopivat pieneen palapelihetkeen tai isopalaiset palapelit lapsille ja heikkonäköisille. Tutustu valikoimaan verkkokaupassa tai poikkea kivijalkapuotiin Helsingin Malmille.

500 palaa(36)

500 palaa -sivun palapelit tarjoaa laajan valikoiman kuvia ja myös muutaman palapelin, joissa on isot palat. Tutustu valikoimaan ja löydä kivaa koottavaa!

500-1000 palaa(3)

500-1000 palaa palapelit -sivun valikoimasta löydät esimerkiksi Crazy Shapes, Krypt ja Star Warsista tutun Kuolemantähden. Tutustu palapelien valikoimaan verkkokaupassa tai poikkea puotiin Helsingin Malmille!

1000 palaa(216)

1000 palan palapelit -sivulta löydät palapelejä moneen makuun. Palapeli, jossa on on 1000 palaa, sopii niin aikuiselle kuin nuorelle. Valikoimasta löytyy muun muassa Pieces & Peace, Nathan, Enjoy, Coppenrath, Ravensburger, Eurographics ja Schmidt.

Yli 1000 palaa(17)

Isot palapelit eli yli 1000 palan palapelit -sivulta löytyy yli 1000-palaiset. 1500 palaa, 2000 palaa, 3000 palaa, 9000 palaa ja jopa 40 000 palaa (tilaustuote). Myös Hidden Shapes ja Spiraali-palapelit löytyy tästä osiosta. Iso palapeli vaatii enemmän tilaa ja kärsivällisyyttä mutta valmistuessaan iso palapeli palkitsee.

3D-palapelit(7)

3D-palapelit tarjoavat haastatta hänelle, joka tykkää kolmiulotteisuudesta. 3D-palapelin kokoaminen kehittää myös hahmottamiskykyä ja sorminäppäryyttä. Rakenna Star Wars -alus, Jurassic Parkin dinosaurus tai Harry Potterista tuttu Tylypahka 3D-palapeli. Tutustu valikomaan!

Rentoutuminen:  Kokoaminen tarjoaa mahdollisuuden rauhoittua ja keskittyä yhteen asiaan kerrallaan, mikä voi auttaa rentoutumaan ja vähentämään stressiä.

Keskittymiskyky paranee: Kokoaminen vaatii tarkkaavaisuutta ja keskittymistä palojen yksityiskohtiin. Se vahvistaa keskittymiskykyä ja kykyä ratkaista ongelmia.

Visuaalinen hahmotus: Monet kuvat vaativat kokoajalta hyvää visuaalista hahmotuskykyä, mikä voi auttaa kehittämään tätä taitoa.

Kognitiiviset edut: Kokoaminen voi edistää avaruudellista hahmotuskykyä, hienomotorisia taitoja ja loogista päättelyä.

Tyydytys ja palkinto: Kun kaikki palat on paikoillaan ja kuva on valmis, se voi tarjota tyydytystä ja palkitsevan tunteen.

Sosiaalinen toiminta: Monet ihmiset nauttivat yhdessä tekemisestä ystävien ja perheen kanssa.

Miten valitsen itselleni sopivan palapelin?

Seuraava palasteltavan valitseminen riippuu monista tekijöistä. Ensinnäkin, mieti, kuinka paljon aikaa haluat käyttää siihen. Suuremmat palamäärät voivat vaatia enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä.

Toiseksi, mikä aihe kiinnostaa sinua eniten? Aiheita on olemassa lähes kaikesta, eläimistä avaruuteen ja taiteeseen. Valitse sellainen kuva, joka kiehtoo sinua visuaalisesti.

Vaihtoehtoisesti voit valita vaikeustason sen perusteella, kuinka haastavaan hommaan haluat ryhtyä. Pieni palamäärä sopii rentoutumiseen, kun taas vaikeammat haastavat älyllisiä taitojasi ja kehittävät pitkäjänteisyyttä.

Vinkkejä, palapelitestejä ja haastatteluja voit lukea Pienen Harrastepuodin blogissa. Tutustu ihmeessä!

Palapelit lapsille ja aikuisille

Ihastu palojen lajitteluun, oikean paikan etsintään ja valmistuvaan kuvaan. Palamäärät, kuvat ja palojen muoto lisäävät vaikeusastetta. Voit valita pelin, joka sopii parhaiten omiin mieltymyksiisi ja tavoitteisiisi. Olipa kyseessä sitten perinteinen, 3D, puinen, aikuisille tai lapsille tarkoitettu, voit nauttia rentouttavasta hetkestä paloja etsien ja järjestellen.

Tässä on muutamia syitä, miksi palojen ääreen kannattaa rauhoittua:

Miten pääsen alkuun?

Saitko lahjaksi ihanan palapelin mutta et tiedä, miten sen kokoaminen kannattaa aloittaa? Tai ostitko innoissasi pelin kun kaveri kehui, miten kivaa niiden tekeminen on. Ei hätää, pääset kyllä vauhtiin näillä pienillä vinkeillä:

1. Katso ensin  pakkauksesta, minkäkoisen tilan valmis palapeli vie.
Valitse kokoamispaikka tai alusta sen mukaan. Esimerkiksi palapeleille tarkoitettu salkku on oiva tapa säilyttää ja kuljettaa keskeneräistä työtä. Salkku myös suojaa paloja esimerkiksi lemmikeiltä.

2. Kun paikka ja alusta on valmiina, voit kumota kaikki  palat pöydälle tai valitsemallesi alustalle.

3. Tarkastele laatikon kuvaa: onko siinä värialueita tai esimerkiksi hahmoja, joiden paloja voit lajitella erilleen. Palojen etsiminen helpottuu, kun kaikki palat eivät ole samassa kasassa.

4. Joku haluaa etsiä reunapalat erilleen ja aloittaa reunoista. Joku kokoaa esimerkiksi värialueita ja yhdistelee niitä toisiinsa.

5. Välillä tuntuu, että palalle ei löydy sopivaa paikkaa. Jätä se pala hetkeksi sivuun, sille löytyy kyllä paikka.

6. Kun palojen määrä vähenee ja palapelin kuva alkaa muodostua, tekeminen helpottuu.

7. Valmiin palapelin voit kehystää tai vain liimata palat palapeliliimalla. Mieluinen kuva on kaunis sisustuselementti. Myös kierrättäminen on hyvä vaihtoehto, jos et halua valmiista työstä taulua itsellesi.

Tutustu harrastusta helpottaviin tarvikkeisiin kuten alustoihin, salkkuun ja lajittelijoihin. Myös laatikon kannen saa pysymään pystyssä sille tarkoitetussa Easy stand -pidikkeessä. Tutustu valikoimaan!

Shopping Cart
Scroll to Top