Kokoa kämmeneen mahtuva 3D-palapeli

Kokoa 3D-palapeli: Ensimmäinen Pienen Harrastepuodin -blogitekstissä tutustutan teidät Pintoon 3D-avaimenperäpalapelin kokoamiseen. Kokoamisohjeet ja vinkit auttavat avaimenperän kasaamisessa. Vinkit sopivat myös muiden 3D-palapelien kokoamiseen, sillä kokoamiseen et tarvitse liimaa on peli minkä kokoinen tahansa.

Palapeliharrastajan sorminäppäryys pääsee testiin, kun 3D-palapelien valikoimaan tuli koottavat 24-palaiset avaimenperät. Avaimenperä on edullinen tapa kokeilla, olisiko 3D-palapelit sinun juttusi. 

Pintoon 3D:ssä on 24 palaa ja kuoseja löytyy useampi maahantuotan tarjonnasta riippuen. Pakkauksessa on ohjeet palapelin kokoamiseen. Kaikkien palojen takana on numerot, jotka auttavat kokoamisessa. Palapelin palat ovat vahvaa muovia, joten avaimenperä kestää myös käyttöä. Testasin. 

3D-palapelin kokoaminen kehittää sorminäppäryyttä ja lisää kolmiulotteisuuden ymmärrystä. Palojen etsimistä helpottaa, kunpalojen takana on numerot. Numeroilla leikittely on kivaa puuhaa myös lapsille. Missä on numero 1, missä numero 2 ja missä 3? Näin palat saavat pikkuhiljaa oikean järjestyksen. Yhdessä syntyy upea 3D-kokonaisuus. Lisäksi kokoaminen on turvallista, koska palat pysyvät yhdessä ilman liimaa. 

5 vinkkiä: Näin kokoat 3D-palapelin

Tässä kokoan malliksi Pintoon 24 palan avaimenperän. Esimerkiksi Ravensburgerin 3D-palapelien palat ovat vastaavat mutta kooltaaan isommat koottavan koosta riippuen.

1. Tarkista, että laatikosta löytyy kaikki palat, avaimenperä ja ”napa”, johon kiinnität avaimenperän ketjun.

2. Etsi neljä ensimmäistä palaa. Voit lajitella myös muut palat jo numerojärjestykseen, jos haluat helpottaa avaimenperän kokoamista. Älä hukkaa paloja!

3. Kolmannen palan jälkeen laita ”napa” paikoilleen.

4. Paloista alkaa muodostua pallo. Kun asennat viimeisä paloja, esimerkiksi pinseteistä voi olla apua. Älä hermostu viimeisen palan kanssa, se on aika napakka.

5. Viimeiseksi kiinnitä ketju palloon. Sitten vain avaimenperä ahkeraan käyttöön!

Tutustu 3D-palapeleihin

Tutustu Pienen Harrastepuodin 3D-palapelien valikoimaan ja innostu kolmiulotteisuudesta! Valikoimassa on esimerkiksi Titanic, Star Wars ja Nasa-aiheiset koottavat. Revellin valmistama NASAn avaruussukkula Discoveryssä on 126 palaa, joten sen kokoaminen onnistuu myös lasten kanssa. 

3D-palapelin palat on muovia
3D-palapelin palat on kestävää muovia.

Kommentoi

Shopping Cart
Scroll to Top