Kirsi Siiran palapeliharrastus virisi uudelleen

Kirsi innostui palapeleistä jo nuorena, mutta työkiireiden takia harrastus jäi. Pitkän sairausloman aikana hän löysi palapeliharrastuksen uudelleen. Kirsin mukaan kolme kissaa ei harrastusta haittaa, ainakaan paljoa. Kissat ja palapelit sopivat samaan talouteen.Kun Kirsi Siiran nyt 19-vuotias kissa oli alle vuoden ikäinen, Kirsi kokosi elämänsä ensimmäistä 3000 palan palapeliä. Suurin osa palapelistä oli jo valmiina, vain parisensataa palaa puuttui.
– Olin laittanut palapelilaatikon kannen huonosti kiinni yöksi. Matti-kissa oli pukannut kannen pois ja pissannut loppujen palapelin palojen päälle. Mikä hirveä työ oli ollut koota peliä, joka oli aiheeltaan muistaakseni joku kukkakimppu, ja sitten kissa on sitä mieltä, että palapelin tekeminen loppui nyt.
Sen koommin Kirsi ei ole koonnut niin isoja palapelejä. Sen verran vielä harmittaa mutta myös naurattaa edellinen yritys. Ehkä isot palapelit innostaa myöhemmin.
Kirsi, 52, on lähihoitaja ja kolmen lapsen äiti. Kolmas lapsenlapsikin syntyy kohtapuoliin. Omien sanojensa mukaan hän asuu ”Kangasalan perukoilla, maaseudun rauhassa”.
Palapeleistä hän innostui jo nuorena, mutta työkiireet syrjäyttivät palapeliharrastuksen.
Vuosi sitten Kirsi loukkasi työssään selkänsä ja jäi pitkälle sairauslomalle.
– Sattumalta ja helpotuksekseni törmäsin palapelien myyntiryhmiin sosiaalisessa mediassa. Siellä pystyin vaihtamaan minulle kertyneitä pelejä uusiin tai myymään pois jo tehtyjä pelejä. Se helpotti palapeliharrastusta huomattavasti.


Palapelien lisäksi luontokuvaus ja pitkät patikkaretket innostavat

Palapelien lisäksi Kirsi harrastaa luontovalokuvausta ja pitkiä patikointeja lähellä olevassa Lapin erämaassa. Luonto on hänelle lähellä sydäntä.
Hän kokoaa mielellään erä- ja luontoaiheisia palapelejä, pääosin 1000 palan palapelejä.
– Se on sellainen kohtuukoko, minkä jaksan tehdä kerralla. Nuorempana kokosin lähinnä maisemia, mutta nyt tykkään, että maisemassa on jokin juju, esimerkiksi erämökki, kotka, karhu tai jotain muuta vastaavaa.
Lähes parinkymmenen vuoden takaisesta kokemuksestaan huolimatta Kirsi aikoo tulevaisuudessa tehdä
isompiakin palapelejä. Hän hankki jo pari 3000 palan palapeliä. Jospa kesällä olisi aikaa niiden kokoamiseen. Kerran hän kokeili 3D-palapeliä, mutta niistä hän ei innostunut.
Kirsin kissat ovat jo 10-, 17- ja 19-vuotiaita. Kissat antavat Kirsin rakentaa palapelejä ihan rauhassa.
– Mutta jos palapelilaatikon kansi jää lappeelleen pöydälle, niin vanhin Matti-kissa saattaa joskus mennä siihen
nukkumaan. Keskeneräinen palapeli saa jäädä pöydälle sellaisenaan, se saa olla ihan rauhassa.

Teksti: Tiina Eloranta, joka rentoutuu palapelien ääressä ja nauttii pikkuhiljaa syntyvästä kuvasta.

Kirsi Siiran kissa

Kommentoi

Shopping Cart
Scroll to Top