JaCaRoun palapelien laatu saa peukkua

JaCaRoun palapeleissä palat ovat kovat ja ne löytävät varmasti oman paikkansa, testaajat kertovat.

JaCaRoun palapeleissä palat ovat kovat ja ne löytävät varmasti oman paikkansa, testaajat kertovat. Maria-Riitta kertoo myös muista omista palapelisuosikeistaan.

Maria-Riitta kokoaa 1000-palaista palapeliä tunnin tai pari päivässä. Viikossa 1000 palan palapeli on valmis. Harrastus alkoi vähän niin kuin pakottamalla, Maria-Riitta kertoo. – Neurologini sitä ehdotti.

Neurologin ehdotus naurattaa Maria-Riittaa. – Oikeastaan nauroin ääneen, että ”minäkö palapelejä, ei kiinnosta”. Asia pyöri mielessä, ja kokeilumielessä hän osti vajaan 100 palan Muumi-palapelin.

– Yllätyin, että miten mukavaa se olikin.

Seuraavaksi palamäärä nousi viiteensataan. Nyt hän tekee enää 1000-palaisia. Muumit palapeleissä jäi. Piirrosaiheiset kiinnostavat Maria-Riittaa eniten.

JaCaRoun palapelit kokeiluun

Maria-Riitta tilasi silkasta uteliaisuudesta kaksi JaCaRoun 1000-palaista palapeliä, vaikka hinta oli hänen mielestään kallis.

– Tykkäsin, koska merkissä on kovat, hyvät palat, jotka löytävät varmasti oman paikkansa. Helposti nämä pelit löytävät seuraavan palastelijan, joten ne eivät jää nurkkiin.

– Minulla on varmasti eniten ollut Falconin palapelejä. Nämä ovat aiheiltaan mukavia, laadukkaita, pikkusen halvempia kuin JaCaRoun. Falconia löytää myös hyvin kierrosta. Ravensburger on myös yksi suosikkini juurikin laadun takia. Bluebird on myös hyvä ja sieltä toisinaan löytyy vielä parempilaatuisia kissa-aiheisia, jotka ovat sitten tosi kivoja. Nämä kolme ovat ehdottomat suosikkini. Joskus tulee muitakin tehtyä.

Jacaroun värikkäät kuvat ja vahvat kuviot

Kanadalainen Anie Maltais harrasti palapelien kokoamista. Hän alkoi itse luoda kuvia, jotka sopivat palapelien kuvitukseksi. Hän halusi saada piirtämänsä kuvat palapeleihin. Anie etsi palapelivalmistajan, ja ensimmäinen sarja palapelejä ilmestyi toukokuussa 2015.

Anie huolehtii henkilökohtaisesti jokaisesta yksityiskohdasta, koskee se sitten kuvan suunnittelua tai valintaa. ”Meidän tavoitteemme on tarjota yksilöllisiä ja korkeatasoisia palapelejä”, Anie kertoo yrityksen verkkosivujen Meidän tarinamme -osiossa.

Myös toimittaja antaa täydet 5 pistettä

Kokosin Anie Maltaisin kuvittaman New Dogs on the Block eli Korttelin uudet koirat. Valitsin juuri tämän palapelin, koska pidän koirista. Erityisesti bokserin ilme viehätti, muistuttaahan koiran olemus läheisesti omaa koiraani. Kuvan värit ilahduttavat lokakuisen harmauden keskellä ja palat napsahtivat mukavasti paikoilleen. Ja kuten Anie tarinassaan lupaa, paloja oli helppo siirrellä kokonaisuutena.

Kommentoi

Shopping Cart
Scroll to Top